dilluns, 7 de desembre del 2009

CERCA MITJANÇANT NAVEGADOR

El Firefox porta incorporat a la barra de navegació un camp de cerca on podeu introduir les paraules clau per buscar informació a Internet.
Escriviu una o més paraules, premeu el triangle petit i, a la llista desplegable, escolliu quin cercador voleu activar. A la finestra del Firefox, es mostrarà la relació dels resultats obtinguts.

També podeu afegir cercadors nous a través de l'opció: Gestiona els motors de cerca...

Mentre esteu llegint el contingut d'una pàgina, és possible que vulgueu ampliar o contrastar informació determinada. Seleccioneu la frase o la part de la frase que us interessi, premeu amb el botó dret del ratolí i, en el menú contextual, escolliu l'opció: Cerca al web “la frase que heu seleccionat”. A la finestra del Firefox, en una pestanya nova, trobareu una relació de pàgines que contenen una frase igual o similar a la que heu indicat.

També teniu l'opció de seleccionar una frase i, prement el botó esquerre del ratolí, arrossegar-la dins el quadre de cerca del Firefox.

Obtindreu una relació de pàgines relacionades amb la frase introduïda.

Per cercar paraules a la pàgina que esteu visualitzant, aneu a la barra del menú, a Edita | Cerca en aquesta pàgina: per damunt de la barra d'estat, es mostra una barra de cerca que, si voleu, podeu tenir visible en tot moment. Escriviu (o seleccioneu a la pàgina i arrossegueu) una o més paraules dins el camp: Cerca. Amb colors, es ressaltaran les paraules trobades.

Tot seguit us adjuntem un tutorial per acabar de fixar aquests conceptes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada